Fotobeurs Unseen in Amsterdamse Westergasfabriek

Unseen, de nieuwe internationale fotografiebeurs, kondigt vandaag haar openingseditie van 2012 aan. De beurs zal van 20 tot 23 september plaatsvinden in de Westergasfabriek te Amsterdam. Unseen is een samenwerking tussen Foam (Fotografiemuseum Amsterdam), Platform A (bureau voor innovatief cultureel ondernemerschap) en Vandejong (branding agency).
In het persbericht lezen we verder:

Een Nieuwe Beurs voor ‘Unseen’ Fotografie
Unseen is een initiatief om hedendaagse fotografie het platform te bieden dat het verdient. De beurs brengt verschillende groepen samen; galeries die zich richten op nieuwe ontwikkelingen, jong talent, bekende fotografen met nieuw werk en een internationaal publiek dat geïnteresseerd is in het ontdekken van baanbrekende fotografie. Unseen richt zich op ‘opkomende’ ontwikkelingen in de wereld van de fotografie, op pioniers en avonturiers, en biedt een bron van inspiratie voor internationale verzamelaars en liefhebbers van fotografie over de hele wereld.

Internationale Galeries

Unseen heeft ruim 50 galeries van over de hele wereld uitgenodigd om deel te nemen aan deze openingseditie. Een eclectische mix van groot en klein, bekend en onbekend, allemaal het beste in hun eigen vakgebied. De galeries die zich tot nu toe hebben gecommitteerd aan Unseen zijn onder anderen G/P Gallery (Tokio), Paradise Row (Londen), Les Filles du Calvaire (Parijs), Martin Asbeak Gallery (Kopenhagen), Motive Gallery en de Van Zoetendaal Collection (Amsterdam) en M97 (Sjanghai); een sterke mix van Europese en niet-Europese galeries.

A Fair with a Festival Flair
Unseen brengt een sfeer waarin de moderne bezoeker zich thuis voelt. Hoogtepunten uit het programma zijn de Unseen Collection, een tentoonstelling van nooit eerder vertoonde foto’s van elke deelnemende galerie met een prijs onder de € 1.000,- en de Unseen Markt, een pilot voor de lancering en financiering van nieuwe mogelijkheden binnen de fotografiewereld. Andere bezienswaardigheden zijn speciale rondleidingen over de beurs, de lancering van het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine, de Offprint book fair en een avondprogramma met documentaires en filmvertoningen. Het volledige programma wordt in april bekendgemaakt.

Mededirecteuren Marloes Krijnen, Pjotr de Jong en Roderick van der Lee: “We zijn erg verheugd om deze eerste openingseditie van Unseen aan te kondigen en we zijn ervan overtuigd dat het onderscheidende concept van Unseen de beurs tot een unieke én succesvolle ervaring zal maken voor zowel bezoekers als deelnemers. We zijn ontzettend blij met de kwaliteit en verscheidenheid van de galeries die zich reeds hebben aangemeld en de culturele en artistieke diversiteit die zij als groep vertegenwoordigen. We vinden het fantastisch om de Westergasfabriek als partner te hebben en zijn ervan overtuigd dat deze sfeervolle locatie de ideale setting is voor Unseen. Bovendien is Amsterdam met haar kernwaarden van creativiteit, innovatie en een eeuwenoude handelsgeest in onze ogen de logische thuishaven voor een dergelijk evenement.”

www.unseenamsterdam.com