Fotoboekenmarathon in Huis Marseille

Op 20 december wordt in Huis Marseille de tweede Fotoboekenmarathon georganiseerd. Een dag vol met interviews, discussies en signeersessies. Tientallen Nederlandse fotografen van wie in 2009 een boek verscheen komen nu ook zelf aan het woord. Hun boeken kunnen ook in Huis Marseille worden gekocht en indien gewenst voorzien van opdracht of handtekening.

De eerste Fotoboekenmarathon op de zondag voor kerstmis was een succes. Ook deze tweede editie van dit evenement zal een lofzang op het fotoboek zijn, een onmisbare bron van informatie en een ontmoetingsplek voor liefhebbers en geïnteresseerden. Alle bezoekers kunnen die dag ook de tentoonstelling Burtynsky / OIL bekijken.

Op 20 december van 11 tot 18 uur stelt het fotografiemuseum Huis Marseille verschillende zalen ter beschikking aan de Fotoboekenmarathon. De hele dag door interviewt Edie Peters (PhotoQ), bijgestaan door Lotte ten Voorde, deelnemende fotografen, afgewisseld met projecties van hun werk. In de interviews worden de creatieve, economische, inhoudelijke en organisatorische aspecten van fotoboeken en het werk van de fotografen besproken.


OPROEP: wie nog niet is benaderd, dit jaar een fotoboek heeft geproduceerd en wil deelnemen aan de Fotoboekenmarathon kan een mail sturen met het verzoek om mee te doen.
Mail naar info@fotoboekenmarathon.nl


De aanwezige fotografen hebben een journalistieke, documentaire of autonome achtergrond, of iets daar tussenin. Hun boeken werden goed ontvangen, en in veel gevallen is hun werk de afgelopen tijd ook tentoongesteld.

Van een aantal fotografen die niet aanwezig zijn, kunnen gesigneerde boeken worden aangeschaft. Tijdens de Fotoboekenmarathon zullen ook enkele nieuwe uitgevers van fotoboeken een presentatie geven.

Er is een bar waar koffie, thee, fris en lichte alcoholica worden geserveerd. Toegang is gratis excl. entree, museumkaart geldig.

Meer informatie: www.fotoboekenmarathon.nl