Fotoboekenmarathon met fotografen en vormgevers

Huis Marseille organiseert op zondag 12 december 2010 met PhotoQ de derde editie van de Fotoboekenmarathon. Een dag vol met interviews, discussies en signeersessies. Dit jaar is het evenement een aspect rijker: naast Nederlandse fotografen van wie in 2010 een boek is verschenen, komen ook een aantal bekende grafische ontwerpers aan het woord. In de gesprekken staat het proces van het ontstaan van een fotoboek centraal. De gepresenteerde boeken worden in Huis Marseille te koop aangeboden en kunnen indien gewenst worden voorzien van een opdracht of handtekening, aldus het persbericht.
Het bericht vervolgt:

Eerdere edities van de Fotoboekenmarathon waren een groot succes. Ook deze keer zullen liefhebbers, geïnteresseerden en fotografen elkaar weer ontmoeten om prachtige fotoboeken te bekijken, te luisteren naar de interviews en te genieten van een drankje in de bar. Tevens kunnen alle bezoekers die dag ook de tentoonstelling ‘[Digitaal?] Analoog!’ bekijken.

Op 12 december van 11 tot 17 uur stelt het fotografiemuseum Huis Marseille verschillende zalen ter beschikking aan de fotoboekenmarathon.
De hele dag door interviewen Edie Peters en Lotte ten Voorde deelnemende fotografen en grafische vormgevers. Zij zullen het hebben over de betekenis van hun samenwerking en het proces rondom het ontstaan van het fotoboek. In de gesprekken zal het gaan over de keuzes die een fotograaf moet maken en de invloed van het grafisch ontwerp op het eindresultaat. De interviews worden geïllustreerd met projecties van het werk.

De aanwezige fotografen hebben een beeldende, documentaire of journalistieke achtergrond. Hun boeken worden goed ontvangen en in veel gevallen is hun werk de afgelopen tijd ook tentoongesteld in verschillende musea of galeries. De grafische vormgevers zijn regelmatig betrokken bij bekende publicaties die jaarlijks in de prijzen vallen.

Er is een bar waar koffie, thee, fris en lichte alcoholica worden geserveerd. Toegang is gratis (excl. entree) de museumkaart is geldig.

Het programma (onder enig voorbehoud)

11 uur
Rene Put
Joost van den Broek
Ellert Haijtema
Marco van Duyvendijk

12 uur
Aram Tanis
Hans Miedema
Anne Geene
Mariken Wessels/Esther Krop

13 uur
Charles Dufour
Andre Thijssen/Sabine Verschuren
Henk Wildschut/Robin Uleman
Willem Popelier/Robin Uleman

14 uur
Jacqueline Hassink/Irma Boom
Morad Bouchakour/Natasja Reeuwijk/Eddy Wegman
Hans Wilschut/Jan van Mechelen
Jeroen Musch
15 uur
Hans Eijkelboom
Teun van der Heijden
Michel Szulc Krzyzanowksi, via Skype
Andrea Stultiens/Marloes de Laat
Pip Erken, o.v.b.

16 uur
Willem van Zoetendaal
Gijs Assmann
Robert Glas
Taco Anema