Fotodok haalt Piece Of Cake netwerk naar Utrecht tijdens Dutch-Doc Days

Voor de aanstaande Dutch Doc Days (11 en 12 juni), een weekend vol (inter)nationale documentairefotografie én de uitreiking van de tweede Dutch Doc Award, haalt FOTODOK het Piece of Cake netwerk naar Utrecht.

Piece of Cake is een initiatief van de Franse fotgraaf Charles Fréger teneinde jonge Europese en Amerikaanse kunstenaars die opereren op het vlak van autonome en documentaire fotografie met elkaar in contact te brengen. Hun voornaamste activiteiten zijn netwerkbijeenkomsten en workshops organiseren en het publiceren van boeken door Europese fotografen.

Piece of Cake (POC) komt met 24 leden naar Utrecht voor een programma van discussies, portfoliobesprekingen en presentaties. Onder andere Charles Fréger, Peter Graner, Cara Phillips, Seba Kurtis, Andrew Phelps en Jasper de Beijer zullen aanwezig zijn.

Op zaterdag 11 juni vinden de Piece of Cake Dialogues plaats in het Universiteitsmuseum; vier presentaties in groepen van twee fotografen die elkaars projecten bespreken onder leiding van Götz Diergarten. Toegang is gratis.
Voor meer informatie, adressen en het volledige programma zie: www.fotodok.org

Voorafgaand aan de Dutch Doc Days, strijken de POC´ers van 8 t/m 10 juni neer in de Paper Dome in Leidsche Rijn. Zij organiseren daar een programma voor studenten en jonge fotografen. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Je kunt je aanmelden via info@fotodok.org

Voor informatie over de Dutch Doc Days ga je naar www.dutchdocaward.nl

Eerder makte PhotoQ de nominaties voor de Dutch Doc Aeard 2011 bekend: Zes nominaties Dutch Doc Award 2011 bekend