Fotodok heeft programma Power of Water rond

Fotodok en de MiaP Foundation hebben de definitieve lijst vastgesteld van fotografen voor Power of Water, het foto-evenement dat plaatsvindt van 7 september tot en met 26 oktober in Utrecht. Power of Water gaat over de menselijke relatie met water. Het laat een breed publiek met uitdagende fotografie op een andere manier naar water kijken, aldus een persbericht.

In de ruimte bij Fotodok en buiten op het Domplein is (nieuw) werk te zien van Kael Alford (VS), Benoit Aquin (Canada), Edward Burtynsky (Cananda), Elspeth Diederix (Nederland), Anne Geene (Nederland), Marie-José Jongerius (Nederland), Carl de Keyzer (België), Disputed Waters (o.a. Johannes Abeling en Ronald de Hommel), Jan Rosseel (België), Niels Stomps (Nederland) en Brian Voermans (Nederland).

Het persbericht vervolgt:
Het ontwerp van de (buiten)tentoonstelling en de huisstijl voor Power of Water wordt ontwikkeld in samenwerking met de bekende Nederlandse fotoboekenontwerper Sybren Kuiper (-SYB-). Daarnaast zal de de release van Burtynsky’s nieuwe film Watermark plaatsvinden in ’t Hoogt in Utrecht. Op 13 en 14 september wordt de release ingeluid met een speciaal programma. Verder krijgen bezoekers van Power of Water korting op de film in het reguliere programma ‘t Hoogt.

Power of Water wordt genereus ondersteund door Cinéart, Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, kf Hein Fonds, MiaP Foundation, Outset, Prins Bernhard Cultuurfonds, ’t Hoogt, Vewin, Waterspaarders en X11.

fotodok.org