Fotodok strikt James Mollison

Fotodok, de Utrechtse organisatie voor documentaire fotografie, presenteert in samenwerking met Flatland Gallery de Engelse fotograaf James Mollison. Flatland laat diverse projecten van Mollison in de galerie zien, terwijl Fotodok zich richt op de openbare ruimte.
In de stad Utrecht zullen vanaf 7 maart overal portretten van apen opduiken die afkomstig zijn uit Mollisons project James & Other Apes. Mollison fotografeerde in opvanghuizen op verschillende plekken in de wereld apen die het slachtoffer werden van vleeshandel en illegale dierenhandel. Deze bedreigde dieren worden door Mollison neergezet als individuen met een eigen karakter en identiteit. Het is Mollisons bedoeling om ons na te laten denken over onze houding ten aanzien van de dierenwereld. En hij stelt vragen over identiteit aan de orde.

Op zaterdag 4 apil geeft James Mollison een lezing om 14 uur in het auditorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 50. Na afloop is het werk van Mollison onder het genot van een drankje tot 19 uur te bezichtigen in Flatland Gallery aan de Lange Nieuwstraat 7. De lezing is 5 euro. Reserveren is verplicht en kan via: reserveren@fotodok.org

James Mollison is de eerste fotograaf die Fotodok in 2009 laat zien. Daarnaast staan er komend jaar nog drie presentaties op het programma. De eerst volgende is een dubbeltentoonstelling te zien vanaf 15 mei in Utrecht en Naarden. Verder worden er debatten en lezingen georganiseerd en een educatief programma ontwikkeld.

www.fotodok.org