FotoFestival Naarden 2005 trekt ruim 40 duizend bezoekers

Het tweejaarlijkse Epson FotoFestival Naarden heeft tussen 14 mei en 12 juni iets meer dan 40 duizend bezoekers getrokken. Dat is een record-aantal, tienduizend meer dan in 2003. ‘Met dit soort cijfers kun je alleen maar heel tevreden zijn’, aldus bestuursvoorzitter Árpád Gerecsey. ‘Het is een steun in de rug voor het nieuwe beleid, waarbij we ons concentreren op Nederlandse fotografie en een sterker accent leggen op publieksgerichtheid.’
De tentoonstelling in de Grote Kerk in Naarden, onder de naam Roadmovie.nl, de tentoonstelling van catwalk-fotograaf Peter Stigter en de expositie van bekende Nederlanders met een sterke emotie geportretteerd door Govert de Roos trokken de meeste belangstelling. Ook de tentoonstelling van Amnesty International en Artsen zonder Grenzen trok veel bezoekers. De catalogus, met een oplage van ruim tweeduizend exemplaren, is zo goed als uitverkocht.

Gerecsey: ‘We kunnen vol goede moed verder naar de tiende editie van het festival, in 2007. Concrete plannen zijn er nog niet, maar uiteraard maken we een heel bijzondere gebeurtenis van dat jubileum.’ Ook dan zal Epson optreden als hoofdsponsor van het festival.