Fotofestival Naarden 2013 maakt deelnemende fotografen bekend

De eerste namen van fotografen die deelnemen aan het Fotofestival Naarden 2013 zijn bekend. Op de dertiende editie van het festival zal het werk te zijn van onder andere Jasper Groen (Berlijn), Marieke van der Velden (Women of Kabul), Willem Wernsen en Xiao Xiao Xu (China), Chantal Heijnen (Fela’s Legacy) en Marrigje de Maar (Sediments). In de grote kerk zal er een duotentoonstelling zijn van Jan Banning (Down and Out in the South) en Bruce Gilden (Foreclosure).
Het hoofdthema van het festival is Don’t Stay Here, Dutch Photography on the move. Nederlandse fotografen tonen hun visie op het buitenland. Afgeleide thema’s zijnBasic Needs(basisbehoeften),Save Our Souls(veiligheid),I Hate Love(familie, liefde en seks),Beautiful World(schoonheid, muziek en kunst) enTranscendent(überluxury, macht en spiritualiteit).

Op het festival zijn verder onder meer rondleidingen, openbare interviews met fotografen, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Akademie Vogue Award Fotostyling en de buitententoonstellingThe Fencemet werk van jonge talenten.

Het Fotofestival Naarden 2013 vindt plaats van zaterdag 18 mei tot en met zondag 23 juni. Curatoren zijn Feiko Koster en Eduard Planting. De lijst van deelnemende fotografen en onderdelen is nog niet compleet. Aan het programma van het fotofestival zal tot de opening worden gewerkt.

Eerder op PhotoQ:Fotofestival Naarden richt zich op Nederlands werk uit buitenland

Fotofestival Naarden 2013