FotoFestival Naarden in zee met Epson

FotoFestival Naarden is voor de komende drie edities van het evenement zeker van een nieuwe hoofdsponsor. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met Epson, producent van digital imaging producten. Met deze overeenkomst is Epson exclusief hoofdsponsor van dit bijzondere fotofestival en verbindt zijn naam aan het het evenement dat vanaf nu als ‘Epson FotoFestival Naarden’ door het leven gaat.
Epson verheugt zich op de samenwerking met het festival, dat dit jaar van 14 mei tot en met 12 juni plaatsvindt. Oscar van der Linden, Business Development Manager Photo bij Epson Benelux, zegt hierover: ‘Wij hechten veel waarde aan deze nauwe samenwerking met het FotoFestival. Onze samenwerking versterkt onze aanwezigheid binnen de fotomarkt en verscherpt onze positie als significante speler op het gebied van digital imaging.’

Árpád Gerecsey, bestuursvoorzitter van het ‘Epson FotoFestival Naarden’, voegt hieraan toe: ‘Het is fantastisch dat het sponsorschap komt van een bedrijf dat zo’n belangrijke rol in de fotografie vervult, net als het festival. We zien enorm uit naar de samenwerking, die ook zijn vruchten zal afwerpen in de fotografische gemeenschap.’

Epson FotoFestival Naarden is een tweejaarlijkse verzameling van tentoonstellingen en andere activiteiten op het gebied van fotografie. Met een brede programmering (de nadruk ligt op documentaire fotografie, fotojournalistiek en autonoom werk, daarnaast is er ruimte voor reclame-, mode- en amateurfotografie) speelt het festival al veertien jaar een centrale rol in de Nederlandse fotografie. De specifieke voor-zomerse sfeer in de historische vestingstad draagt daar op karakteristieke wijze aan bij. Het telkens weer groeiend aantal bezoekers (ruim 30 duizend in 2003) geeft aan dat het ‘Epson FotoFestival Naarden’ een aantrekkelijke dagbesteding is in een sterk concurrerende sector van culturele recreatie.

Made in Holland
Het festival beschouwt het als zijn belangrijkste taak om de Nederlandse fotografie zo breed mogelijk te tonen. Het terugkerende, tweejaarlijkse festival biedt grote namen, maar ook jong en onbekend talent. Telkens weer laat Naarden werk zien van jonge fotografen die later zowel nationaal als internationaal zijn doorgebroken. Met ingang van 2005 kiest het ‘Epson FotoFestival Naarden’ voor een duidelijke structuur in de tentoonstellingen: er komt een grote publiekstrekker, daarnaast een zorgvuldig uitgewerkte thema-expositie en als derde een brede blik op de ontwikkelingen in de actuele Nederlandse fotografie.

Het thema van dit jaar ‘Made in Holland’ geeft invulling aan deze nieuwe koers: een aantal exposities die terugblikken op hoe Nederland zich ontwikkelde na de bevrijding van 1945, en die gelijkertijd lijnen naar het heden trekken. De tentoonstelling laat verrassende portretten zien die Govert de Roos maakte van bekende Nederlanders; en een groot aantal groeps- en solo-exposities waarmee het festival de Nederlandse fotografie de temperatuur neemt.

www.fotofestivalnaarden.nl