Fotofestival Naarden richt zich op Nederlands werk uit buitenland

Van 18 mei t/m 23 juni 2013 vindt het dertiende FotoFestival Naarden plaats. Het hoofdthema is Don’t Stay Here – Dutch photography on the move. De curatoren Feiko Koster en Eduard Planting roepen professionele fotografen op om werk, gemaakt in het buitenland, in te sturen. De inschrijving sluit 10 januari 2013, zo meldt een persbericht.
Het bericht vervolgt:

Het tweejaarlijkse FotoFestival Naarden, hét festival gericht op Nederlandse fotografie, geniet wereldwijde bekendheid. FFN biedt een podium voor nieuw talent. De stimulering hiervan heeft bij het bestuur en de curatoren hoge prioriteit. Het festival is een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie of hier beroepsmatig mee te maken heeft.

HOOFDTHEMA EN TOELICHTING
Voor de dertiende editie, van 18 mei t/m 23 juni 2013, hebben de curatoren Feiko Koster en Eduard Planting gekozen voor de visie van Nederlandse fotografen op het buitenland. Het hoofdthema is Don’t Stay Here – Dutch photography on the move.
Reizen, handelsgeest en nieuwsgierigheid zit ons Nederlanders al eeuwen in het bloed. Vele Nederlandse kunstenaars hebben zich laten inspireren door wat zij tegenkwamen over onze landsgrenzen. Ook de huidige generatie fotografen laat zich niet onbetuigd. Zij tonen ons hun blik op de wereld, hebben hun eigen ideeën hierover en weten op hun eigen wijze te verbeelden wat er op dit gebied speelt.
Het campagnebeeld is van Jan Banning uit zijn serie Down and Out in the South.

INSCHRIJVING EN VOORWAARDEN
Inzenden staat open voor professionele fotografen. Het werk moet passen binnen het thema en moet dus gemaakt zijn buiten Nederland. Daarnaast mag het niet eerder in Nederland geëxposeerd zijn en zo min mogelijk gepubliceerd. Er kan werk ingezonden worden in één of meerdere categorieën, maximaal vijf werken per categorie. Per categorie geldt een entreegeld van 35 euro. De categorieën zijn Basic Needs (over de basisbehoeften van de mens), Save Our Souls (over veiligheid van lijf, werk of familie), I Hate Love (over familie, liefde en seksuele intimiteit), Beautiful World (over schoonheid, muziek en kunst) en Transcendent (over überluxury, macht en spiritualiteit).

De selectie van de inzendingen gebeurt door de curatoren en de selectiecommissie, die bestaat uit de fotografen Rahi Rezvani, Marie Cécile Thijs en Sander Troelstra. De inzendtermijn sluit 10 januari 2013.

www.fotofestivalnaarden.nl