FotoFloor maakt fashion film

In navolging van de fashion film trend in New York presenteert het Nederlandse modefotoduo FotoFloor de korte, poëtische film Crinis.13, zo lezen we in een persbericht. In de fashion film speelt topmodel Soekie de hoofdrol. De film is gemaakt in samenwerking met hairstylist Ilham Mestour, Caviar Content en Woodwork.
Het bericht vervolgt:

Korte fashion films is een nieuwe, avantgardistische en visueel-poëtische stroming. Daarbij zoeken veelal modefotografen het experiment op met topmodellen, hair & make-up artists en postproductiehuizen.

Crinis.13 is een ‘hair orgasm’ waarin Soekie intrigeert met haar weelderige haardos. Digitale beelden vervormen tot betoverende, caleidoscopische bewegingen. FotoFloor heeft zich daarbij laten inspireren door Escher, Man Ray, Fernand Léger en de Dada kunststroming.

Floor Stoop vormt sinds 2005 met Mike van der Giessen het fotoduo FotoFloor, met een specialisatie in fashion, beauty en celebrity portretten. Hun foto’s zijn gepubliceerd in talrijke, toonaangevende magazines. Daarnaast wordt in opdracht ook gefotografeerd voor internationale modemerken en platenlabels. Met vrij werk exposeert FotoFloor in galeries wereldwijd.

CRINIS • 13 from Woodwork on Vimeo.

www.fotofloor.com