Fotofolio toont veertig jaar Nederlandse tijdschrift fotografie

Binnenkort start de voorintekening van de verkoop van de Fotofolio-cassette: een document over veertig jaar Nederlandse tijdschriftfotografie. Het project zal verschijnen in een cassette met vijf boeken, dat is geproduceerd door fotograaf Bart Nieuwenhuijs en art director Hans van Blommestein.
Het idee is ontstaan toen Hans van Blommestein en Bart Nieuwenhuijs ontdekten dat het werk van een aantal gerenommeerde fotografen nooit in boekvorm is verschenen. Het gepubliceerde werk in tijdschriften vormde destijds een portfolio op zich. Blommestein en Nieuwenhuijs maakte vijf fotoboeken over even veel Nederlandse fotografen van wie het werk vaak in tijdschriften is gepubliceerd: Boudewijn Neuteboom, Bart Nieuwenhuijs, C. Barton van Flymen,Bart van Leeuwen en Peter van der Velde.

Deze vijf fotoboeken zijn verzameld in één cassette. Binnenkort start de voorintekening van een speciale editie van de cassette, bestaande uit vijf gesigneerde fotoboeken en 5 gesigneerde groot formaat 50 x 60 cm prints in een beperkte oplage van 75 stuks. Deze speciale editie zal 1250 euro kosten. De verkoop van deze speciale editie maakt de uitgave van de reguliere cassette mede mogelijk.

De cassette met de 5 fotofolio’s wordt vanaf 1 september, 4 maanden lang aangeboden voor 99,50 euro.Vanaf januari 2014 wordt de prijs 125 euro. Deze uitgave is de voorloper op een grote expositie van deze 5 fotografen in FOAM Amsterdam van 11 oktober t/m 11 december 2013.

foto-folio.nl