Fotograaf en journalist lanceren bureau in Medellin

Vandaag lanceren fotograaf Ronald de Hommel en journalist Jeroen Kuiper de website www.themedellinoffice.com. Vanuit de stad Medellin in Colombia leveren zij zowel beeld als tekst aan Nederlandse en Europese media.
Hommel en Kuiper werken al langer samen aan het multimediaproject Disputed Waters, een project van verschillende freelance fotografen, schrijvers en filmmakers waarin wordt gezocht naar verhalen waar de rivieren een bron van conflict zijn als gevolg van klimaatverandering en de toenemende wereldbevolking.

Ronald de Hommel fotografeert veel over thema’s als milieu, ontwikkelingslanden en conflicten. Hij werkt voor verschillende publicaties en NGOs. Jeroen Kuiper is als journalist gespecialiseerd in milieu, politiek en maatschappelijke kwesties. Hij berichtte eerder al twee jaar vanuit de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

De twee zullen journalistieke reportages leveren vanuit Medellin. Op de website zullen regelmatig updates volgen met blogposts en voorbeelden van werk dat zij maken over Zuid-Amerika.


Website The Medellin Office