Fotograaf in vier lessen

Voor wie graag een moderne fotojournalist wil zijn, een hippe oorlogsfotograaf of een conceptuele kunstenaar die met het medium fotografie werkt, is er het boekje How to be.. a photographer in in four lessons van Thomas Vanden Driessche. In het boekje wordt er precies uitgelegd welke camera, levensstijl en kleding er aansluiten op het soort fotograaf dat jij wilt worden.
Het project van Thomas Vanden Driessche begon toen er voor een aantal maanden een fotohokje werd geplaatst vlakbij zijn woning in Brussel. Wat begon als een spelletje, werd een project waarmee hij op een humoristische manier wat wil vertellen over fotografie en fotografen.

Thomas Vanden Driessche ontving zijn Master diploma in de Journalistiek en heeft gewerkt voor het United Nations Developtment programa in Marokko en voor het internationale comité van het Rode Kruis. Zijn werk is gepubliceerd in internationale publicaties als Monocle, The Guardian, Le Nouvel Observateur, Ideat. Hij is lid van het collectief Out Of Focus sinds 2011 en genomineerde fotograaf bij het Franse fotoagentschap Picturetank. Hij won de Parole Photographique prijs in 2009, vijf PX3 awards in 2010-2011 en een Coup de coeur de l’ANI tijdens het fotofestival Visa pour l’image. Zijn werk is onlangs tentoongesteld in Frankrijk, Engeland en in zijn woonplaats Brussel.

Le Journal de la Photographie: Thomas Vanden Driessche – Photobooth