Fotograaf ontdekt gedichten van Bob Dylan

De Amerikaanse rock-fotograaf Barry Feinstein heeft tussen oud fotomateriaal onbekende gedichten van Bob Dylan gevonden. Dit najaar verschijnen deze gedichten met foto’s van Feinstein in het boek Hollywood Foto-Rhetoric: The Lost Manuscript.
Spittend door zijn jaren ’60 archief van Hollywood-kiekjes vond Barry Feinstein de gedichten. ‘Het is een verloren manuscript’, vertelt Mr. Feinstein in een interview met de New York Times. ‘Iedereen was ze vergeten, behalve ik.’ De gedichten zijn van zo lang geleden dat zelfs Bob Dylan niet meer van het bestaan wist.

Het veertig jaar wachten wordt in november beloond met een boek, uitgegeven door Simon & Schuster, waarin 23 gedichten van Bob Dylan en meer dan 75 foto’s van Barry Feintein opgenomen zijn.

Terwijl Feinstein in de jaren ’60 de wereld achter de schermen van de Hollywoodstudio’s afstruinde en dit vastlegde, ontdekte hij in deze foto’s die alles behalve glamour uitstraalden iets journalistieks. ‘Dit was de donkere zijde van de glamour’ aldus Feinstein. ‘ Ik vroeg, in eerste instantie voor de grap, of Bob Dylan iets over deze foto’s wilde schrijven. Dit resulteerde in gedichten van de toen 20-jarige Dylan.’

New York Times