Fotograaf Pim Vuik (53) overleden

Vanochtend is bekend gemaakt dat de Rotterdamse fotograaf Pim Vuik op 53-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Via de Facebook-pagina van Pim liet zijn familie vanochtend weten dat hij rustig was heengegaan.

‘Lieve vrienden van Pim Vuik, vanochtend om 6 uur is Pim overleden aan de gevolgen van zijn hersentumor. Hij was omringd door liefde en kon daardoor rustig gaan. Het verdriet is immens. Katy Vuik’, aldus de mededeling.

Oorspronkelijk maakte hij naam als reclamefotograaf, maar Pim Vuik genoot vooral bekendheid door zijn indrukwekkende reisfotografie. Hij reisde de afgelopen 30 jaar de hele wereld over, van Groenland tot Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië, om hier interessante projecten aan te pakken. Een van zijn meest recente projecten is het boek ‘Tidal Pools’ met prachtige foto’s van zwembaden in zee die zich tijdens vloed met water vullen.

In mei 2015 werd een agressieve tumor in zijn hoofd ontdekt. Een operatie bracht tijdelijke verbetering maar de tumor bleef groeien. Het maakte het hem onmogelijk om te blijven fotograferen. In interviews liet Pim blijken een vechter te zijn die graag via zijn werk wilde voortleven. Om die reden ontstond bij zijn trouwe vrienden het idee voor een boek. Pim was Here bevat een selectie aan reisfotografie die hij gedurende 30 jaar maakte. Het boek wordt belangeloos uitgegeven door het Rotterdams Warenhuis om op die manier zijn vrouw te helpen in haar levensonderhoud.

Pim Was Here is te bestellen via het Rotterdams Warenhuis