Fotograaf schiet bruiloftsreportage op iPhone

Fotografen Philip Habing en Evert Doorn hebben op vrijdag 4 juni in het Vondelpark een complete bruidsreportage met een iPhone geschoten; vermoedelijk Nederlands eerste bruidsreportage met dit type camera, aldus hun persbericht. Doorn werkte met drie spiegelreflexen en Habing werkte als 2nd shooter voornamelijk met de iPhone4.
Het bericht vervolgt:

Voor het maken van de reportage heeft Habing gebruikt gemaakt van de specifieke kenmerken van een fotomobieltje, zoals de mogelijkheid om van dichtbij spontane foto’s te kunnen maken. Enerzijds is dat vanwege het kleine formaat van de camera en anderzijds valt de mobielende fotograaf niet op tussen de mobielende gasten op de bruiloft.

Dat ‘niet-opvallen’ geeft ruimte om op een niet-traditionele manier te werken. Een fotograaf kan met de iPhone dicht op het onderwerp fotograferen zonder zelf al te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Door hiervan gebruik te maken kan hij het te fotograferen onderwerp makkelijker onverstoord vastleggen. Dichtbij en ook nog onopvallend is met een professionele spiegelreflex-camera een stuk lastiger. Dat maakt een foto-mobieltje tot een stuk gereedschap dat zijn eigen specifieke voordelen heeft.

De iPhone-bruidsreportage is te zien op www.realwedding.nl