Fotografe Anne Geddes verdient 6 miljoen aan verkoop appartement

Het fotograferen van baby’s heeft Anne Geddes miljoenen opgeleverd. Nu heeft ze ook miljoenen verdiend met de verkoop van een appartement in New York. Geddes, geboren in Australië en tegenwoordig woonachtig in Nieuw Zeeland, kocht in 2000 een appartement in New York met tien kamers voor 7,2 miljoen dollar dat ze nu heeft verkocht voor ongeveer 13 miljoen dollar. De nieuwe eigenaar is Isaac Souede, baas van het in Londen gevestigde Permal Asset Management Inc.
Foto’s van Geddes werden eerst uitgebracht als wenskaarten en dankzij het grote succes later ook als kalenders en fotoalbums. Van haar boek, dat in twintig talen werd vertaald, zijn 15 miljoen exemplaren verkocht. Haar foto’s doen denken aan een sprookjesparadijs, aan een wereld vol lachende baby’s, zacht, schattig en immer aaibaar. Samen met haar man Kell Geddes richtte zij de ‘Geddes Group Holding Ltd’ op. Haar werk wordt uitgegeven in 77 landen.

Het appartement aan Park Avenue heeft een uit mahoniehout opgetrokken bibliotheek, een wijnkelder met 18 honderd flessen wijn, verblijfplaatsen voor de schoonmakers en de grootste van de vier slaapkamers is voorzien van een jacuzzi en een stoomcabine. Deze luxe en nog meer zoals een keuken waar de gourmetapparatuur is ingebouwd geven blijk van het enorme succes dat het fotograferen van baby’s kan opleveren.

www.annegeddes.com