Fotografeer een dag voor de toekomst: 15 mei

Nog een maand te gaan en dan gaan, als het goed is, wereldwijd duizenden mensen fotograferen voor het project A Day. De bedoeling van de organisatoren is om wereldwijd met foto’s een gewone dinsdag vast te leggen voor de toekomst. A Day is een initiatief van de Zweedse stichting Expressions of Humankind, waarin politici, ondernemers, een fotograaf en een uitgeefster zitting hebben.
De organisatie heeft onder meer Desmond Tutu gestrikt voor een oproep om mee te doen op 15 mei:

Ook luchtvaartondernemer Richard Branson, ruimtevaarder André Kuipers, popster Robyn, de voormalige Finse president en Nobelprijs-winnaar Martti Ahtisaari en adjunct secretaris-generaal van de VN Jan Eliasson ondersteunen A Day.

De gedachte voor het project A Day is gebaseerd op projecten die sinds een jaar of twintig onder de titel ‘A Day in the Life of…’ zijn verschenen. Maar bij dit nieuwe initiatief is de digitale presentatie veel belangrijker. Alle ingezonden foto’s komen online beschikbaar op de website van A Day zodat iedereen die dat wil ze kan bekijken of onderzoeken. Commercieel gebruik is uit den boze.

Een kleine selectie van de foto’s verschijnt in november dit jaar in boekvorm. En er worden digitale tentoonstelingen samengesteld.

www.aday.org