Fotografen bij WK: hard werken in blik sardientjes

Ruim tweehonderd fotografen zaten rond het voetbalveld tijdens de halve fina van Uruguay tegen Nederland. De persbureaus hebben voor het begin van het toernooi al een groot aantal plaatsen gereserveerd. Losse freelancers horen pas vlak voor de wedstrijd op welke stoel ze mogen gaan zitten.
De Volkskrant tapte het weblog van Reuters-fotograaf Michael Kooren af en sprak met Volkskrant-fotograaf Guus Dubbelman.

Kooren over de spanning: ‘Ik was te aardig voor mijn Uruguayaanse collega’s naast me’, schrijft persfotograaf Michael Kooren woensdag op zijn weblog. ‘Die zaten zo hinderlijk te duwen en te trekken dat ik ze direct een stomp op hun bek had moeten geven in plaats van terug te schelden.’

Dubbelman: ‘Ik bouw tijdens zo’n wedstrijd zoveel stress op dat ik eigenlijk vijf dagen moet bijkomen.’

De Volkskrant: ‘FIFA behandelt ons als sardientjes’

Digifoto Pro: weblog Michael Kooren