Fotografen gezocht voor follow up Henny-project

Voor zijn langlopende project Henny zoekt Michel Szulc Krzyzanowski twee jonge documentaire fotografen om twee van de kinderen van Henny te volgen en fotograferen. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan de wedstrijd ‘Wie gaan de kinderen van Henny volgen?’ Inschrijven kan tot 18 februari.
Szulc Krzyzanowksi fotografeert Henny al ruim 36 jaar en heeft haar leven gebundeld in vijf boeken. Het project begon in 1975 als beeldverhaal in samenwerking met de Landelijke Organisatie Vormingswerk Werkende Jongeren, over een werkende jongere om meer inzicht en begrip te krijgen voor hun leven. Henny isinmiddels een 52-jarige vrouw met een zeer bewogen leven. Het zesde boek Henny. Het zit best wel tegen wordt op 7 februari gepresenteerd bij bkkc (Brabants kenniscentrum kunst en cultuur) in Tilburg.

Fotografen (niet ouder dan 30 jaar op 18 feb 2013) worden uitgenodigd hun werk te presenteren tijdens een pitchmiddag bij bkkc in Tilburg. De jury, bestaande uit Joost van den Broek, Lars Boering, Karin Krijgsman en Michel Szulc Krzyzanowski, kiest de fotografen die mogen deelnemen aan de masterclass.

bkkc: Wie gaan de kinderen van Henny volgen?