Fotografen in Irak vertellen persoonlijk verhaal

In het december nummer van webzine The Digital Journalist beschrijven drie fotografen in alle openheid hun persoonlijke ervaringen in Irak.
De fotojournalisten Luis Sinco, Shawn Baldwin en Paul Taggart beschrijven hun angsten, ervaringen en hun werk alsof ze het aan hun dagboek toevertrouwen. De lezer wordt door de drie meegesleurd in de wereld van oorlog en het gevaar van het journalistieke werk in een oorlogsgebied.

‘I was miserably cold and scared. I thought for sure that I would be killed’, schrijft Luis Sinco. Hij vertelt zijn verhaal over de gevechten in Falluja die hij van dichtbij meemaakte en vastlegde.
Hij was als fotograaf onderdeel van een Amerikaanse eenheid ter plekke en beschrijft tevens de angsten van de soldaten waar hij mee op reis was.
Sinco vertelt het verhaal achter ‘The Marlboro man’ een van de bekende foto’s die hij heeft gemaakt.

Ook Shawn Baldwin maakte de inval van Falluja mee, samen met Iraakse commando’s, US Special Forces en een journalist van The New York Times.
Gedetailleerd beschrijft Baldwin de inval in een ziekenhuis waar hij bij was.

‘…we sped down the road as I realized what was really happening to me, this is for real, I’m being kidnapped’, vertelt Paul Taggart. Verwarring, het wachten, miscommunicatie en angst kenmerken zijn verhaal.
Taggart werd op weg naar Sadr City plotseling ontvoerd door Iraakse opstandelingen.

Voor de complete verhalen zie: www.digitaljournalist.org