Fotografen Marrie Bot en Yee-Ling Tang op VPRO-radio

In het tweede en derde uur van het VPRO-programma ‘De Avonden’ van hedenavond, 31 januari 2007, komen de fotografen Marrie Bot en Yee-Ling Tang aan het woord.
Tussen negen en tien uur gaat L.J.A.D. Creyghton in gesprek met de Rotterdamse fotografe Marrie Bot. Zij werkt al bijna dertig jaar aan grote humanistische projecten, die uiteindelijk gepresenteerd worden in tentoonstellingen en boekpublicaties. Haar serie over verstandelijk gehandicapten ‘Bezwaard Bestaan’ is waarschijnlijk het bekendste werk. Bot heeft veel positieve reacties op dit project gekregen en de publicatie was – voor fotoboek-begrippen – een bestseller.

Eerder werkte ze op een groot aantal locaties aan ‘Miserere; de grote boetebedevaarten in Europa’. In ‘Een laatste groet’ onderzocht en fotografeerde Bot uitvaart- en rouwrituelen van een verschillende culturen in Nederland. Het boek ‘Geliefden_Timeless Love’, een intieme serie over erotiek en ouderdom, is in 2004 gepubliceerd. Op dit moment maakt Marrie Bot foto’s voor een beeldverhaal over het Spaanse dorpje El Rocío, dat zij tijdens het fotograferen van ‘Miserere’ leerde kennen.

Fotografe Yee Ling Tang en journaliste Carla Tjon, Chinese migrantenkinderen, werkten samen aan het boek ‘2×9 levens’ over de eerste generatie Chinezen in Nederland. Tussen acht en negen uur interviewt Anton de Goede hen over die vroege immigranten en over de positie van de twintigers Tang en Tjon, twee intellectuele, geïntegreerde Chinese Nederlanders.

‘De Avonden’ is een dagelijks cultureel-informatief radioprogramma, van 19:00 tot 22:00 te beluisteren via de Concertzender op de kabel en via internet.

• Voor informatie over en foto’s van Marrie Bot, zie: www.marriebot.com

• Voor informatie over en foto’s van Yee-Ling Tang, zie: www.yeelingtang.com

• Voor de kabelfrequentie van de Concertzender in uw woonplaats, zie: www.concertzender.nl