Fotografen.nl loopt goed

In de eerste week na de publieke lancering op 6 januari 2010 werd de website Fotografen.nl 5300 keer bezocht. De bedoeling van de website – iedereen draagt een steentje bij om zoveel mogelijk fotografen te beschrijven – is goed ontvangen, zo meldt de initiatiefnemer Nederlands Fotomuseum.
Maar liefst 325 bezoekers registreerden zich om nu en in de toekomst opmerkingen toe te voegen bij een fotograaf en favoriete fotografen te verzamelen. Daarnaast zijn 100 nieuwe fotografen via een online formulier geregistreerd.

Vijftig personen en instellingen met fotografiecollecties hebben interesse getoond om groepen fotografen te gaan adopteren en deze voortaan up-to-date te houden. Zij krijgen workshops over het bijwerken van fotografen en het invoeren van nieuwe fotografen.

De redactie zal alle opmerkingen en nieuwe registraties zo spoedig mogelijk verwerken. Zij benadrukt dat nieuwe aanmeldingen van ontbrekende fotografen van harte welkom zijn maar dat deze website zich beperkt tot fotografen waarover publicaties zijn verschenen of waarover een website beschikbaar is met biografische gegevens en foto’s.

www.fotografen.nl