Fotografenavond viert lustrum met expositie

In november viert de Fotografenavond haar eerste lustrum met de tentoonstelling Een dag in Amsterdam in de ABC Treehouse Gallery, waarvoor alle foto’s zijn gemaakt op vrijdag 16 september in Amsterdam.
Uit het persbericht:
‘Sinds november 2000 komen elke derde dinsdag van de maand fotografen en andere professionele fotomensen, zoals galeriehouders, publicisten, docenten, verzamelaars en meesterdrukkers, bijeen in Café Kalkhoven op de Westermarkt te Amsterdam, om over het vak, het leven en andere zaken te spreken.
Het initiatief voor deze avonden is indertijd genomen door Aloys Ginjaar,
die de Avond inmiddels al 59 keer heeft georganiseerd.
Naast Ginjaar hebben Peter-Paul Huf, Jaap Bijsterbosch en Petra Ruisendaal een hoofdrol gespeeld bij het slagen van dit informeel instituut.
Huf stelde in 2001 voor om de Fotografenavond een extra dimensie te geven, in de vorm van een tentoonstelling en kwam in 2004 op het idee voor de Portfolio-Fotografenavond, die al vijf keer in de sociëteit van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitae is gehouden.
Jaap Bijsterbosch is onder meer van cruciaal belang voor de totstandkoming van de tentoonstellingen en heeft ook het idee bedacht voor Een dag in Amsterdam.
En Petra Ruisendaal, met wie Ginjaar de Arti-avonden verzorgt,
is de stuwende kracht achter de schermen.

Een dag in Amsterdam is van 3 t/m 27 november te bezichtigen in de ABC Treehouse Gallery, Voetboogstraat 11, Amsterdam.
Donderdag t/m zondag van 13 – 18 uur.
Curatoren: Aloys Ginjaar en Jaap Bijsterbosch.
De tentoonstelling wordt zondag 6 november om 16 uur geopend
door Chris Reinewald, hoofdredacteur van MuseumVisie.
• Meer informatie: www.treehouse.abc.nl
De deelnemers aan Een Dag in Amsterdam zijn:

John Blogg – Jeannette Bos – Gitta van Buuren – Jaap Bijsterbosch – Marina Chernikova – Daniëlle Cornelissen – Elisabeth van Dorp – Ben van Eck – Claire Felicie – Aloys Ginjaar – Alex de Groot – Anno van der Heide – Henk Hogerzeil – Sandra Hoogeboom – Nora Hooijer – Barend Houtsmuller – Corinne Kruger – Hein van Maasdijk – Marco van Middelkoop – Luciënne van der Mijle – Cornelia Nauta – Caroline Olde Rikkert – Willem Overtoom – Jac.B.Rieder Fred Rohde – Matthijs Schrofer – Joost Tholens – Arno Tijnagel – Caspar Veeger – Mirja de Vries – Rinske Wegener – Heleen Wiering – Trudy van der Winkel Manfred Wirtz – Anneliese Wolf