Fotografenfederatie en Zilveren Camera gaan samenwerken

De Fotografenfederatie stelt de komende drie jaar 10 duizend euro per jaar ter beschikking van De Zilveren Camera om daarmee bijeenkomsten te organiseren over actuele ontwikkelingen in de fotografie. Die bijeenkomsten worden georganiseerd rond de tentoonstellingen van de Zilveren Camera die door het jaar heen in verschillende steden zijn te zien, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:

De Zilveren Camera en de Fotografenfederatie worden daarmee partner in hun streven om fotografen te stimuleren hun werk te verbeteren op zowel creatief als technisch en bedrijfseconomisch gebied. Ook de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF) en Canon zijn betrokken bij het opzetten van deze avonden.

Directeur Lars Boering van de Fotografenfederatie is blij met deze samenwerking: “Ik ben blij dat het bestuur van de Zilveren Camera wil aansluiten op de activiteiten van de Fotografenfederatie. We waren het er snel over eens dat we elkaar kunnen versterken. Belangrijk onderwerp voor ons is, naast het auteursrecht en de lobby naar de overheid, het stimuleren van de juiste ondernemersvaardigheden. Door met alle vakverenigingen goed samen te werken en met de juiste partners in zee te gaan kunnen we ons streven om positieverbeterend te werken voor alle fotografen op de juiste manier vormgeven. Wij zijn zeer tevreden dat twee sterke organisaties, beide met een lange traditie, elkaar zo makkelijk hebben gevonden in een goede samenwerking.”

Voorzitter Arno Haijtema van de stichting Zilveren Camera: “Het is al ruim zestig jaar de missie van onze organisatie om fotografen te stimuleren goed werk te leveren. Dat bereik je niet alleen door passief te wachten op inzendingen voor de prijzen. We vinden dat we actief fotografen moeten benaderen om hun kennis te vergroten en te luisteren naar hun ervaringen en wensen. Het is daarom heel prettig dat door de samenwerking met de federatie de avonden financieel haalbaar zijn geworden voor ons, waarbij we uiteraard ook op inhoudelijk gebied de krachten bundelen.”