FotografenFederatie publiceert boekje over straatfotografie

De FotografenFederatie heeft deze week het zakboekje Straatfotografie, over gedrag en wat er mag gepubliceerd, met veel informatie en adviezen over fotografie in de openbare ruimte.
Uit het persbericht over het boekje, in een formaat dat in de binnenzak of broekzak past:

Bij de FotografenFederatie komen veel vragen binnen over praktische zaken waar fotografen tegenaan lopen op straat. Veel fotografen krijgen vragen van publiek over portretrecht of worden door politie en beveiligingsmensen staande gehouden. Om de meeste vragen te kunnen beantwoorden, maar vooral om fotografen zelf te voorzien van de juiste kennis en informatie is er een handig zakboekje gemaakt dat mee kan in de binnenzak of in de cameratas.

In een handige trefwoordenlijst van A tot Z worden de meeste aspecten van straatfotografie behandelt en in een helder overzicht staan de regels van het portretrecht op een rij. Wat is het verschil tussen de publieke en semipublieke ruimte? De bevoegdheden van de politie, opsporingsambtenaren en beveiligingsmensen staan helder achter elkaar en het vinden van informatie gaat snel en is ter plekke te raadplegen.

Het boekje is gratis voor aangesloten fotografen en is te koop voor 15 euro in de PhotoQ Webshop

Over FotografenFederatie:
De FotografenFederatie zet zich in voor de positieverbetering van professionele fotografen in het algemeen en de zakelijke, maatschappelijke en culturele belangen van fotografen in het bijzonder en werkt aan het sterk houden van het imago van de beroepsgroep. Met het verzorgen van een kenniscentrum werkt de FotografenFederatie aan een betere positie van fotografen in de markt en beantwoordt zij vragen over ondernemerschap. ?Met de verenigingen brengen wij werk van Nederlandse fotografen nationaal én internationaal actief onder de aandacht.

www.fotografenfederatie.nl