Fotografiefestival GRID te zien in zeven steden

Van 16 mei tot 1 juli organiseert Stichting Amsterdam Photo dit jaar de vijfde editie van GRID, de internationale fotografie biënnale. De hoofdlocatie is Amsterdam, maar er zullen ook exposities te zien zijn in Amstelveen, Haarlem, Zaanstad, Beemster, Apeldoorn en Amersfoort.
Fotografen uit meer dan dertig landen tonen hun beelden. Voorbeeld van landen die meedoen zijn onder andere: Argentinië, Azerbeidzjan, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Denemarken en Ecuador.

Apeldoorn is een van de steden die dit jaar voor het eerst meedoet en hoopt onderdeel te worden van de tweejaarlijkse manifestatie. Er zullen tentoonstellingen zijn van onder andere de Tsjechische fotografen Daniela Dostalkova The town I like, Thomas Pospech Look at the Future, een presentatie van de Russische fotografen Andrey Belkov en Anton Vershovsky, My Garden van de Hongaar Hajdú András en uit Denemarken de expositie Entropia.
De twee andere tentoonstellingen zullen deel uit gaan maken van het stadsprogramma Apeldoorn Fotostad. Deze projecten zijn speciaal gemaakt voor Apeldoorn en geven een blik op Apeldoorn als woon- en buitenstad.

www.gridphotofestival.com