Fotojournalist De Spiegelaere (46) overleden

Gisteren is de Belgische fotograaf Patrick De Spiegelaere overleden aan een hersenbloeding, meldde het dagblad De Morgen vanochtend.
De Spiegelaere werd gerekend tot één van de belangrijkste fotografen van België. ‘Hij combineerde op een unieke manier gevoeligheid in foto’s met kennis en intelligentie. Hij was eerst journalist, dan fotograaf.’ aldus collega, vriend en ex-leraar Michiel Hendryckx.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent ging hij in 1983 aan de slag bij De Morgen waar hij jarenlang de eerste topfotograaf was. Na tien jaar verliet hij de redactie om als freelancer te gaan werken. Zijn belangrijkste opdrachtgevers waren Knack en De Tijd, maar zijn foto’s verschenen ook in de Nederlandse krant De Volkskrant en het Magazine van De Standaard. Verder fotografeerde hij voor de muziek- en theaterwereld, onder meer voor Raymond van het Groenewoud. Daarnaast werkte hij in opdracht voor kunstenaars en hulporganisaties als Vredeseilanden. Patrick De Spiegelaere laat een vrouw en drie kinderen na.

• Bron: De Morgen

• Lees ook: Johan Swinnen over Patrick De Spiegelaere (1961-2007)

• Website: www.despiegelaere.com(1961-2007)