Fotolaboratorium Artlab Supercolor is failliet

De rechtbank van Rotterdam heeft op 22 februari jongstleden Maarten Drulman ‘in staat van faillissement verklaard’. Hiermee komt een eind aan de activiteiten van het flink aan de weg timmerende fotolaboratorium Artlab Supercolor in Capelle aan de IJssel.
Curator Mr. G.J. Schras legt uit dat het een privé-faillissement betreft, omdat Drulman Artlab als eenmanszaak had ingeschreven. De bedrijfstegoeden, de hardware van het lab en de persoonlijke bezittingen van Drulman worden samen in de afhandeling van deze zaak meegenomen. De curator werkt op dit moment aan zijn faillissementsverslag voor de rechtbank in Rotterdam. Dat verslag wordt over een week of drie openbaar en dan wordt ook meer duidelijk over de afhandeling van het faillissement en de eventuele mogelijkheid van een doorstart.

Drulman die het fotolab in juli 1983 overnam, was de laatste zeven jaar bijzonder actief in de kunstwereld. Hij sponsorde het Amsterdams Centrum voor Fotografie en Fotogalerie 2 1/2 x 4 1/2 en drukte talloze expositieprints. Recent werkte hij nog voor de Rineke Dijkstra-tentoonstelling in het Parijse museum Jeu de Paume, voor het Nederlands Fotomuseum, Boymans van Beuningen en fotografen als Erwin Olaf, Hans Aarsman en Taco Anema.
Rond de jaarwisseling is het bedrijf naar een vier keer zo groot bedrijfsgebouw verhuisd. De verhuiskosten, recente investeringen in machines en de derving van inkomsten tijdens de verhuisperiode, die langer duurde dan gepland, leidden tot het einde van het bedrijf van Drulman.

Fotografen die nog materiaal bij Artlab hebben liggen en kunnen aantonen dat het hun eigendom is, kunnen contact opnemen met de curator: telefonisch via 010 – 4362121 of per fax 010 – 2250222.