Fotomuseum Antwerpen biedt platform voor jongeren

Het FotoMuseum Provincie Antwerpen en kunstcentrum Villanella beginnen op 1 april met het virtueel fotomuseum Klicr, een wedstrijdsite voor jongeren en fotografie.
Het persbericht:

Om de drie maanden stuurt Klickr een wedstrijd de wereld in. Iedereen tussen 14 en 24 mag meedoen, een foto uploaden. Een professionele jury kiest er de 40 beste en origineelste uit en deze krijgen dan een plekje in ons virtueel museum.

Drie maanden lang kan het hele wereldwijde web de foto’s bewonderen en naar de top stemmen. De 6 foto’s die na 3 maanden de meeste stemmen vergaren, krijgen een vaste stek op onze online Wall of Fame én een echte tentoonstelling in het FotoMuseum.

Klickr.be is een project van Villanella en het FotoMuseum Provincie Antwerpen. Met de website willen we een online platform bieden aan jonge mensen van 14 tot 25 jaar, met een passie voor fotografie. Onze ambitie is dan ook om het grootste platform van Vlaanderen te worden.

Op donderdag 1 april om 16u worden de deuren van dit museum virtueel geopend en krijgen de eerste 40 gekozen foto’s hun plek op Klickr.be. Tijdens deze virtuele opening geven we je ook een blik op het creatieve proces: We volgen enkele jongeren van het productieproces tot de jurering.

www.klickr.be