Fotomuseum Antwerpen FOMU viert 50-jarig bestaan

In het weekend van 20, 21 en 22 november viert het FOMU, het Fotomuseum in Antwerpen, zijn 50-jarig bestaan. Er opent een nieuwe collectie-presentatie en er zijn workshops, rondleidingen en gezinsactiviteiten.

Op vrijdag 20 november opent de nieuwe collectiepresentatie Photography Inc. Van luxeproduct tot massamedium met een groot feest voor iedereen. Zoals de uitnodiging het beschrijft: ‘Verwacht je aan een avond met muziek, birthday cake & drinks en photo tricks: laat je feestfoto op een blikje zetten of ontwerp je eigen FOMU tote bag. Het feest barst los om 20 uur en we zijn die avond uitzonderlijk gratis open voor iedereen!’

Naast de nieuwe collectiepresentatie kun je de expo’s van Jan Hoek en August Sander bezoeken.

Zaterdag 21 november is een dag vol workshops, rondleidingen bij de tentoonstellingen, lezingen, demonstraties van vroegere fotografische procedés en veel meer.

Zondag 22 november richt het museum zich op jonge bezoekers. Ouders kunnen het museum bezoeken met een rondleiding, terwijl FOMU de kinderen allerlei activiteiten biedt. Bezoekers kunnen poseren in de fotostudio en een nostalgisch, grappig portret mee naar huis krijgen.

Aanmelden kan via de pagina van FOMU op Facebook