‘Fotomuseum Antwerpen op kruissnelheid’

In 2005 heeft Fotomuseum 75 duizend betalende bezoekers getrokken, zo is vorige week op een persconferentie meegedeeld. Daarmee kan het bestuur van de Provincie Antwerpen kan tevreden zijn, net als directeur-conservator Christoph Ruys samen met zijn stafpersoneel. ‘Het gaat om de diversiteit van dit museum,’ zei hij tijdens de opening.
– door Maurits Brands
Het Fotomuseum Antwerpen komt op kruissnelheid, volgens directeur Christoph Ruys. Naast het programma in het eigen museum is er opnieuw een tentoonstelling in Bozar, Palais des Beaux-Arts of Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Het programma 2006 is divers en veelbelovend. Exposities van Ed van der Elsken, Roger Ballen en Sara Terry zijn te zien tot en met eind 28 mei. Daarnaast is er de eerste presentatie van de eigen collectie in een nieuw jasje na de renovatie en heropening van het museum in 2004. Het totaal is veelzijdig en alleen al overweldigend in omvang om te gaan zien.

De belofte aan diversiteit wordt later dit jaar verder ingevuld met onder andere The Flip Book Show waar bewegende beelden op een andere manier getoond worden, en de thema-expositie Tunnel Visionnaast de Belgische toppers Tim Dirven en Carl de Keyzer. Chapeau!

De galerie, en de expo bij de museumbibliotheek, is voor iedere bezoeker vrij toegankelijk. De fameuze danspaleizen van weleer staan in de kijker vanaf eind september en Jean-Paul Deridder realiseert een fotomuseum Opdracht, oude en nieuwe filmzalen, met de titel Cinéma

De museumbibliotheek toont eigen diversiteit van interactieve webtentoonstellingen met Photheral tot eind maart, via Europese Fotopioniers ontdekken de wereld (1840-1880) tot eind mei, 25 jaar Foto Circuit Vlaanderen tot begin september tot Olympische Spelen in Antwerpen (na de eerste wereldoorlog) tot en met inzendingen voor Photo View 2006.

www.fotomuseum.be

Ook op PhotoQ
Antwerps museum exposeert in Brussel
Vijf exposities in Fotomuseum Antwerpen