Fotomuseum Antwerpen zoekt curator

De provincie Antwerpen zoekt voor het Fotomuseum een adviseur (curator). Het gaat om een jaarcontract op basis van 4/5de tewerkstelling. Kandidaten dienen te beschikken over een masterdiploma. Solliciteren kan tot 11 mei.
De provincie meldt over het Fotomuseum in Antwerpen:
‘Het Fotomuseum valt op door haar verfrissend en dynamisch beleid in het Vlaamse museumlandschap. Kenmerkend zijn de attractieve tentoonstellingen en de publieksactiviteiten die jaarlijks ca. 90.000 bezoekers halen. Het museum bezit bovendien een schitterende collectie aan fotobeelden, camera’s, negatieven en aanverwante fotografische museumobjecten. In de museumbibliotheek vind je een arsenaal aan boeken, magazines en artikels over fotografie van bij het ontstaan van het medium tot vandaag. Verder biedt het Fotomuseum een resem van publieksactiviteiten aan voor verschillende doelgroepen.’

Beleidsondersteunende kerncompetenties:
‘Op basis van onderbouwde en geïntegreerde oordelen stel je heldere en overtuigende beleidsnota’s op. Op die manier geef je mee richting aan het beleid van je dienst.
Je legt oorzaken en ziet verbanden in je dossiers, die je zo efficiënt en effectief mogelijk behandelt.
Je groot organisatietalent zorgt ervoor dat je projecten of activiteiten optimaal aanpakt en opvolgt. Hierbij houd je rekening met de impact ervan op andere entiteiten.
Netwerken doe je gedreven en met veel plezier om zo eventuele gezamenlijke doelen met interne en externe partners te detecteren en te realiseren.’

De netto maandwedde staat op bijna 1500 euro per maand.

Meer informatie bij provincie Antwerpen: Adviseur (curator) Fotomuseum