Fotomuseum en NRC organiseren lezingen

Het Nederlands Fotomuseum en NRC Handelsblad organiseren onder de noemer ‘De kracht van het Beeld’ een serie lezingen waarin verschillende aspecten van de Nederlandse fotografie belicht worden.
Al jaren zijn fotografen als Anton Corbijn, Ed van der Elsken, Inez van Lamsweerde, Rineke Dijkstra en Erwin Olaf een begrip in binnen- en buitenland. Intussen dient een hele nieuwe generatie getalenteerde fotografen zich aan. In een reeks van zeven lezingen gaan experts in op de verschillende aspecten van de Nederlandse fotografie.

De sprekers zijn:
?- Flip Bool, lector fotografie AKV/St. Joost en verantwoordelijk voor de collectieaankopen van het Nederlands Fotomuseum;
?- Anneke van Veen, curator fotografie bij het Stadsarchief Amsterdam;?
– Pim Milo, publicist en voormalig directeur Saatchi & Saatchi;?
– Willem Diepraam, verzamelaar, taxateur fotografie en voorheen fotograaf;?
– Hans Aarsman, voorheen fotograaf en bekend om zijn beschouwingen over fotografie in het theater, De Volkskrant en op de website photoq.nl;?
– Frits Gierstberg, hoofd tentoonstellingen bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en
?- Frido Troost, directeur Instituut voor Concrete Materie in Haarlem en voormalig docent fotografie aan de Rietveld Academie.

De lezingenreeks wordt in de avonduren gegeven in de periode februari en maart, in zowel Rotterdam, Amsterdam als Nijmegen. Voor 7 lezingen bedragen de kosten € 210,- per persoon, inclusief twee entreekaartjes voor de tentoonstelling QUICKSCAN NL#01 over nieuwe trends in de Nederlandse fotografie te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam van 16 januari t/m 24 mei 2010.

Nederlands Fotomuseum: De kracht van het beeld

NRC Handelsblad: De kracht van het beeld