Fotoprojecten bij Voordekunst

Op de crowdfundingsite voordekunst.nl staan weer enkele fotografie-projecten die kunnen worden ondersteund: een fotomarkt van Foam, een boek van Peter van Beek, een expositie van Arthur de Smidt en een project van Angèle Ettouni Essamba.

Het fotoproject Clic & Déclic, Vrouwen van het Water van Angèle Etoundi Essamba bestaat uit een boek, een performance video en een tentoonstelling en ligt op het raakvlak tussen kunst en educatie. Twee thema’s worden erin belicht : de vrouw en het water. Het hele project wordt uitgevoerd in Ganvié, gelegen in het kustgebied van Bénin

Met het ingaan van het kraakverbod in 2009 besloot Arthur de Smidt een expositie en fotoboek uit te brengen over de bedreiging van vrijplaatsen en broedplaatsen. Deze plekken, die door de pers “vrije ruimte” wordt genoemd, kwamen door het verbod nog meer onder druk te staan en hij vreesde dat deze bijzondere locaties verloren zouden raken.

Roma Travelogue van Peter van Beek is een boek over het hedendaagse leven van de Roma in Europa. Van Beek toont de verarmde kolonies op het Roemeense platteland en naar getto’s en rafelranden van grote steden; maar ook Buzescu, dat is volgebouwd met protserige villa’s en karikaturale paleizen, waar de mensen zijn getooid met goud en rondrijden in Hummers.

Photo Town – block party & print sale, moet een feestelijke fotografiemarkt worden waarbij 25 opkomende fotografen hun werk presenteren en verkopen, georganiseerd door Foam Lab op zaterdag 13 juli in de Tolhuistuin Amsterdam.

Fotografie bij voordekunst.nl