Foto’s en theater Aarsman in Brakke Grond

Hans Aarsman is door de Brakke Grond gevraagd een expositie samen te stellen met de door hem geschreven theatervoorstelling Niemand kan het als uitgangspunt. De ex-fotograaf, die in Vlaanderen heeft gewoond en gewerkt, is op zoek gegaan naar gevonden beeldmateriaal en stimuleert de bezoeker op een andere manier naar beelden te kijken, aldus het persbericht.
Aarsmans motto: ‘Alles is er, het staat op de stoep, het ligt voor onze neus. Aan de wereld ligt het niet. Maar we kijken niet, we zien het niet. Iemand moet het zeggen. Dat niemand het kan. Een enkele keer wil het wel eens lukken, zomaar. Als je even niet weet waar je moet kijken.’

Hans Aarsman (1951) begon in 1980 als fotojournalist. In 1989 kwam Hollandse Taferelen uit, met foto’s en notities van zijn langdurige reis door Nederland. Eenmaal terug in Amsterdam, zijn geboortestad, schreef en fotografeerde hij Aarsmans Amsterdam, dat uitkwam in 1993. In 1994 stopte hij met fotograferen, verkocht zijn camera’s, bleef schrijven en stortte zich op het geven van lezingen waarin hij een open, zuivere, niet stijlgebonden manier van kijken voorstelt. Elke donderdag heeft hij in de Volkskrant een rubriek, ‘de Aarsman Collectie’, waarin hij actuele foto’s tot op de draad analyseert. Hij bracht een roman uit en diverse theaterstukken. Inmiddels schijnt Aarsman weer in het bezit te zijn van een camera.

Kom je naar de opening van de expositie Niemand kan het op 16.09 dan kun je dezelfde avond voor maar € 8,50 naar de gelijknamige theatervoorstelling van Hans Aarsman, mits je het kaartje tussen 19h00 en 19h30 ophaalt. Reserveren gewenst via 020 626 68 66.

HANS AARSMAN – NIEMAND KAN HET

WO 17.09 T/M ZO 26.10.08
opening expositie 16.09 OM 19h00
In Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

THEATER: NIEMAND KAN HET – 16.09 & 17.09.08, 20h30
De foto-expositie is gebaseerd op de theatervoorstelling Niemand kan het van Hans Aarsman en Carly Wijs. Actrice Carly Wijs speelt een fotograaf die een lezing geeft. Met dit gegeven is de schrijver Aarsman voor het eerst een autobiografische weg ingeslagen.

www.brakkegrond.nl