Foto’s te koop: internationale veilingen in april

In de laatste week van april vinden er drie opeenvolgende fotografieveilingen plaats in New York. Waarschijnlijk maken ze afspraken met elkaar, want de verschillende veilinghuizen programmeren hun fotografieveilingen vaker kort na elkaar. Potentiële kopers krijgen zo de gelegenheid in enkele dagen uit een groot aantal aanbiedingen die foto’s te kiezen die in hun collectie zouden passen.
Christie’s (20 Rockefeller Plaza, New York) biedt op 26 april 337 ‘lots’ aan. De nadruk ligt op de grote modernisten als Arbus, Brandt, Callahan etc. De veilingen beginnen om 10.00 uur en 14.00 uur.

Sotheby’s (1334 York Avenue, New York) veilt een dag later 198 ‘lots’. De catalogus toont veel overeenkomsten met die van Christie’s, er wordt alleen iets meer contemporaine fotografie aangeboden. De veilingen beginnen om 10.15 en 14.15 uur.

Het veilinghuis Phillips de Pury and Company (450 West 15 Street, New York) organiseert diezelfde avond nog de eerste zitting van een drietal afleveringen van hun fotografieveiling met 329 ‘lots’. In hun catalogus vinden we de meeste contemporaine fotografie van de drie huizen. Golden, Mann en Tillmans zijn de bekendste namen.

Dichter bij huis, in het veilinghuis Artcurial (7-9 Rond-Point des Champs-Elysées in Parijs) vindt op 25 april om 20.00 uur een veiling plaats met 213 ‘lots’ met werken van Maxime Du Camp tot William Eggleston.

En wie op 30 april de koninginnendagdrukte wil ontvluchten kan vanaf 11 uur meebieden in Kunsthaus Lemperts, Neumarkt 3 in Keulen. Zij bieden 297 ‘lots’ aan, waaronder veel Duitsers, maar ook Besnyö, Doisneau en Marville.

Voor online-catalogi en verdere informatie:
www.christies.com
http://search.sothebys.com
www.phillipsdepury.com
www.auction.fr
www.lempertz.com