Fotoveiling Azië brengt 40 duizend euro op

Fotoveilingazie.nl is een groot succes geworden. Tientallen fotografen en vele honderden bieders hebben samen voor een opbrengst van 40 duizend euro gezorgd. In totaal zijn 230 foto’s verkocht. Topstuk was de serie ‘Rain 2004’ van Erwin Olaf, verkocht voor à‚€6.710, dat meldt de organisatie van fotoveilingazie.nl. Initiatiefneemster Annemarie Tel van het fotoagentschap Galahad in Alkmaar is dan ook zeer tevreden over het resultaat.
Foto’s van beroemheden verkochten zeer goed. Een portretfoto van Theo van Gogh gemaakt door Dave Gray ging onder de hamer voor 855 euro. Een foto van Andy Warhol gemaakt door Patrica Steur werd geveild voor 600 euro en ook de foto van Marco Borsato gemaakt door Maarten Corbijn is verkocht, voor 500 euro.

Dankzij de belangeloze medewerking van designers, internetbouwers, een tekstschrijver en de veilingsite eBay was fotoveilingazie.nl binnen een week in de lucht. De veilingsite werd meteen goedbezocht. Op de eerste dag waren er 306.000 hits en 1.611 bezoekers. En in totaal hebben meer dan 24.826 mensen de site bezocht. Het succes was mede te danken aan de bijdrage van vele Nederlandse beroepsfotografen. In totaal hebben zij geheel kosteloos 460 foto’s aangeboden, waarvan er 230 zijn verkocht. Ook dankzij de financiële steun van verschillende organisaties, waaronder de Fotografenfederatie, PANL, FOAM, GKF, het Nederlands Fotomuseum en de fotolabs S-Color en Kleurgamma is de fotoveiling een succes geworden.