Fotoveiling voor fonds jonge podiumkunstenaars

Op 16 december veilt Christie’s een unieke selectie van 150 Nederlandse podiumkunstfoto’s. De opbrengst gaat naar een nieuw op te richten fonds voor jonge theatermakers: het SEA Fonds. Het zijn promotiebeelden, scènefoto’s en portretten die in de afgelopen eeuw zijn gemaakt door vooraanstaande fotografen. Deze foto’s worden speciaal voor De Veiling nog één keer in een beperkte oplage en zeer mooie kwaliteit afgedrukt, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:

De foto’s zijn geselecteerd uit ruim 1000 inzendingen door een team van deskundige curatoren. Dit zijn Hans Aarsman (fotograaf en publicist), Anna Tilroe (kunstcriticus en bijzonder hoogleraar kunst & cultuur) en Gijs Scholten van Aschat (acteur). De foto’s die geveild zullen worden zijn te vinden op www.deveiling.org/catalogus

Naast de veiling zullen er ook foto’s zijn die in een ongelimiteerde oplage te koop worden aangeboden voor een vaste prijs. Hiervoor hebben de curatoren een prachtige selectie van foto’s uit het archief van het Maria Austria Instituut gemaakt. Het Maria Austria Instituut beheert de collecties van vele bekende en gerenommeerde Nederlandse fotografen waaronder Maria Austria, maar ook Philip Mechanicus, Paul Huf en vele anderen. Deze selectie van 33 foto’s zijn te vinden onder www.deveiling.org/maiselectie en wordt gedurende de periode 12-15 december 2012 eenmalig in een ongelimiteerde oplage en speciaal ten behoeve van het SEA Fonds voor een sympathieke prijs aangeboden. Op deze foto’s kan niet geboden worden tijdens De Veiling. Deze aanbieding geldt uitsluitend op de kijkdagen (12 t/m 15 december). De foto’s zijn in drie formaten te bestellen.