Fotoveiling voor onderzoek prostaatkanker

Op 19 november, internationale mannendag, organiseert de Movember campagne een fotoveiling om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Tien Nederlandse fotografen doneerden hiervoor een foto, onder wie Rob Hornstra en Roger Cremers
Movember is een actie die wereldwijd in twaalf landen wordt gehouden. Met de jaarlijkse actie wordt aandacht gevraagd voor de gezondheid van de man en specifiek voor de strijd tegen prostaatkanker. Met het laten staan van hun snor halen de ‘Mo Bro’s’ geld op bij familie, vrienden en kennissen, een sponsoractie nieuwe stijl.

Op 19 November is het internationale mannendag. Movember heeft 10 jonge veelbelovende fotografen gevraagd een foto ter beschikking te stellen aan het goede doel. Deze foto’s worden op donderdagavond 19 november geveild in de studio van het Sid Lee Collective in Amsterdam. Mannen in zilveren speedo’s zullen de stukken laten zien en zo wat warmte brengen op een koude en donkere avond. Veilingmeester is Charin Singh uit Nieuw-Zeeland.

De honderden Nederlandse deelnemers aan Movember, inmiddels allemaal met snor, zijn speciaal uitgenodigd voor de veiling. Alle opbrengsten gaan naar het Antonie van Leeuwenhoek Kanker Researchfonds.

Deelnemende fotografen zijn onder anderen Rob Hornstra en Roger Cremers. Hornstra werd dit jaar genomineerd voor de Prix de Rome en won de Dutch Photo Academy Award in 2004. Cremers won dit jaar een prijs in de World Press Photo competitie. Daarnaast zal er werk zijn van onder meer Anoek Steketee, Cleo Campert, Dirk-Jan Visser, Leon Hendrickx, Michiel Landeweerd, Robert van Waarden, Roos de Bolster en Aukje Dekker.

Donderdag 19 november 2009
Vanaf 20.00 uur
Sid Lee Collective
Gerard Doustraat 74
Amsterdam

Meer informatie over Movember:
www.movember.com

Jameson tracteert op cocktails, Kleurgamma stelt de prints beschikbaar en Sid Lee hun prachtige ruimte. De foto’s worden ingelijst door Frame Products.
De opbrengst van de veiling gaat naar het Antonie van Leeuwenhoek kanker researchfonds, www.avlkankerresearchfonds.nl