Fotoveiling voor website vluchtelingen

Sinds vorig jaar helpt fotograaf Jan Theun van Rees het vluchtelingencollectief We Are Here bij het oprichten van een medium-platform. Om het benodigde bedrag bijeen te krijgen heeft hij een fotoveiling opgezet die op 5 maart plaatsvindt.

Met het platform kunnen vluchtelingen hun persoonlijke en meer journalistieke verhalen publiceren om zo hun kant van het vluchtelingenprobleem te belichten, aldus Van Rees. Het platform streeft ernaar meer inzicht te geven in en begrip te kweken voor de situatie van vluchtelingen (zonder documenten) in Europa. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de eerste verhalen voor de website die eind april online moet gaan.

Een dertigtal kunstenaars en fotografen heeft één of meer fotowerken ter beschikking gesteld, onder wie:
Jaap Bijsterbosch, Kim Bouvy, Daan Bramer, Marco Cops, Marieke van Diemen, Herman van Doorn, Anna den Drijver, Judith Jockel, Carla Kogelman, Guda Koster, Antoinette Nausikaä, Jaap de Ruig, Lizette Schaap, Nicole Segers, Peter Valckx, Jacquie Maria Wessels, Anna Witkowski en Herman Wouters.

Meer informatie, en ook voorbeelden van de aangeboden kavels, op de Facebook Pagina van Fotoveiling We Are Here Mediateam