Fotoweekend in Düsseldorf

Stedentrippers hebben het tweede weekeinde van februari een extra reden om naar Düsseldorf af te reizen. Dan vindt de 5e editie plaats van het ‘Düsseldorf Photo Weekend’ waar in meer dan 50 musea, galerieën, showrooms en instellingen fototentoonstellingen georganiseerd worden, zo lezen we in een persbericht.

Het bericht vervolgt:
Onder de hoogtepunten meer dan 250 foto’s van de Amerikaanse modefotograaf Horst Paul Albert Bohrmann alias Horst P. Horst in het NRW-Forum Düsseldorf, in de Kunsthalle Dusseldorf een retrospectief van de Chinese kunstenaar Song Dong, ‘Eat Art’ foto’s van de Zwitserse kunstenaar Carlo Schröter die hij nam in restaurant Spoerri en de Eat Art Gallery in Düsseldorf in de 70-er jaren.

Het werk van de Duitse natuurfotografe Simone Nieweg staat centraal in de Foundation Schloss und Park Benrath. Tientallen galerieën tonen werk van onder meer Barbara Kasten, August Sander, Francesca Woodman, Taiyo Onorato, Nico Krebs, Lucien Clergue en Otto Steinert. De Nederlandse kunstenares Margriet Smulders toont haar bijzondere bloemstillevens in de TZR Galerie Kai Brückner. Veel tentoonstellingen zijn langer te zien dan het fotoweekeinde.

Nadere informatie en een overzicht van alle locaties vindt men op www.duesseldorfphotoweekend.de