Franse fotojournaliste komt om in Centraal-Afrikaanse Republiek

De Franse fotografe Camille Lepage is om het leven gekomen in de door een burgeroorlog verscheurde Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). De 26-jarige werkte er voor het persbureau Reuters. Lepage is de eerste westerse journalist die het werk in de CAR met de dood heeft moeten bekopen.

De Washington Post meldt dat militairen van het Franse vredeskorps bij een controlepost het lichaam van Lepage aantroffen in een auto van christelijke ‘anti-balaka’-strijders. Met een dergelijke groep was ze onlangs op pad gegaan.

Medewerkers van de Franse president Hollande hebben laten weten dat de oorzaak van Lepages dood tot de bodem zal worden uitgezocht.

Lepage werkte de afgelopen twee jaar in de CAR en in Sudan. Haar foto’s zijn gepubliceerd in onder meer de NewYork Times,Time, Le Monde, Vice Magazine, The Sunday Times,  The Guardian, BBC, Wall Street Journal, Washington Post, Al Jazeera, Libération, Le Parisien Magazine, Le Parisien, Le Nouvel Observateur en Jeune Afrique. Ze won dit jaar een tweede prijs in de categorie Portrait bij Picture of the Year international (POYi).

Washington Post: RIP Camille Lepage, French photojournalist killed in Central African Republic