Fuji terug met Dutch Press Photo Awards

Fuji trekt zich terug als sponsor van de prijs Fotojournalist van het Jaar. Het bedrijf steekt het geld vanaf nu weer in zijn eigen prijzen. De wedstrijd staat open voor Nederlandse beroepsfotografen en buitenlandse collega’s die in Nederland wonen om hier te werken.
De stap van Fuji komt voor Hans Kouwenhoven, voorzitter van de stichting Zilveren Camera (die ook jaarlijks de verkiezing van de Fotojournalist van het Jaar organiseert) als een verrassing: ‘Fuji had wel laten weten dat ze gingen stoppen met de sponsoring. Maar ze zeiden dat de overweging was dat fotojournalisten niet meer hun doelgroep zijn omdat de meesten intussen digitaal fotograferen en dus weinig of geen films meer gebruiken. Ik ben dus wel een beetje verbaasd dat ze nu toch weer hun eigen journalistieke prijs gaan organiseren.’
Bij Fuji was vrijdagmiddag niemand telefonisch bereikbaar voor commentaar.

De Fujifilm Dutch Press Photo 2004 heeft een hoofdprijs van 2500 euro. De winnaar gaat door voor een Europese verkiezing met hoofdprijzen van tienduizend euro. Er zijn vier categorieën: features, sport natuur, techniek. De jury bestaat uit vijf mensen onder wie de fotografen Klaas Jan van der Weij en Chris Keulen.

Meer informatie: Fujifilm Dutch Press Award 2004