Fujicolor Benelux neemt Oypo over

Oypo, de dienst die fotografen ondersteunt bij de verkoop van hun foto’s, heeft per 15 december een nieuwe eigenaar. Fujicolor Benelux gaat het team uit Eindhoven ondersteunen bij de verdere groei en het internationaal uitbreiden van de dienst. Het vertrouwde Oypo-team en de gewaardeerde service blijven onveranderd, zo lezen we in een persbericht.

Het persbericht vervolgt:
In Fujicolor Benelux, een van de grootste fotofinishingbedrijven in Europa, heeft Oypo een partij gevonden die de verdere groei kan vormgeven en ondersteunen. Daarbij blijft de focus op service en innovatie en wordt de dienst op termijn in meerdere landen geïntroduceerd. De succesvolle groei van Oypo vereist dat op het gebied van IT meer nodig is. Deze ondersteuning kan de nieuwe eigenaar goed bieden.

“Ons bedrijf bestaat nu tien jaar. Het is fantastisch om je kindje zo snel te zien opgroeien. We hebben het op de wereld gezet, haar handje vastgehouden en door de puberteit geloodst. Nu is ze volwassen en wordt het tijd om de wijde wereld in te trekken”, zegt Koen Lindner, een van de oprichters van Oypo.
De naam Oypo zal niet verdwijnen en het bedrijf blijft gevestigd in het huidige kantoor in Eindhoven. “Onze eigen hardwerkende supporters blijven gewoon de telefoon opnemen en onze businesspartners kunnen op onze steun blijven rekenen. Eigenlijk verandert er niet zoveel.” Ook de samenwerking met het vaklab Profotonet blijft zoals voorheen.

Antoon Nuiten, directeur van Fujicolor Benelux, zal samen met Oypo-oprichters Koen Lindner en Nic Limper het nieuwe management vormen. Nuiten: “Oypo is een ambitieus bedrijf dat jaar na jaar een flinke groei heeft laten zien. Hun activiteiten en hun groeistrategie passen uitstekend bij de ambities van ons bedrijf om de fotografiebranche te ondersteunen met innovatieve producten en diensten.”

Over Oypo
Met bijna 20.000 aangemelde fotografen in Nederland en België en een aanbod van ruim 68 miljoen foto’s is OYPO sinds tien jaar marktleider op het gebied van het online faciliteren van (school)fotografen. OYPO ondersteunt fotografen met innovatieve tools en helpt hen bij het verkopen van foto’s. Fotografen kunnen via hun eigen website of via www.oypo.nl foto’s aanbieden en zelf de prijs per afdruk bepalen. De bestelling, betaling, productie en verzending van de fotoproducten en de service en support naar klanten handelt Oypo af.