Fusie uitgevers Waanders en d’Jonge Hondt

Uitgeverij Waanders en Uitgeverij d’Jonge Hond bundelen hun krachten: vanaf 1 oktober 2010 zullen beide uitgeverijen intensief samenwerken, zo lezen we op de website van Waanders. De twee bedrijven behouden ieder hun naam, maar om de fusie kracht bij te zetten zal d’Jonge Hond verhuizen naar het kantoor van Uitgeverij Waanders in Zwolle. De fusie en de overname van Drukkerij Waanders door Epospress eerder deze maand, passen binnen het nieuwe beleid van Uitgeverij Waanders. Zo vormt het bedrijf zich tot een marktgerichte, creatieve en multimediale uitgeeforganisatie, aldus het bericht.
Vervolg van het persbericht:

Een verrassende combinatie
Op papier is het een opmerkelijk paar: Uitgeverij Waanders, een bedrijf met een rijke traditie dat stamt uit 1836, en d’jonge Hond, een jong bedrijf dat sinds 2007 aan de weg timmert. Maar een blik op de activiteiten en fondsen van beide uitgeverijen maakt duidelijk dat de combinatie even logisch als verrassend is. Waar Uitgeverij Waanders zich vooral heeft gespecialiseerd in cultuur, geschiedenis en gevestigde kunst, zijn moderne kunst, design, fotografie en fashion de pijlers van d’jonge Hond.

De fondsen van beide uitgeverijen sluiten uitstekend op elkaar aan, vindt ook Steven Hond, directeur van d’jonge Hond: “Door het uitbreiden van de fondsen en door het bundelen van de expertise en ervaring van Uitgeverij Waanders met de jonge energie en zienswijze van d’jonge Hond ontstaat er een grotere organisatie met een nog grotere slagkracht.”

Een sterke combinatie
In april 2009 werd Uitgeverij Waanders – één van de laatste onafhankelijke uitgevers op het gebied van cultuur, geschiedenis en kunstboeken van Nederlandse bodem – overgenomen door Roelant Hazewinkel. Krap anderhalf jaar later kondigt Hazewinkel een nieuwe stap aan in de geschiedenis van het bedrijf: een fusie met Uitgeverij d’jonge Hond.

Met deze samenwerking lost Hazewinkel de belofte in die hij tijdens de overname van vorig jaar al maakte: “Naast bijvoorbeeld de herkenbare werkterreinen van Uitgeverij Waanders in de cultuur, geschiedenis en kunst, gaan we tegelijkertijd meer aandacht besteden aan de moderne kunst en architectuur. Bovendien zullen we zowel het brede lezerspubliek als het gespecialiseerde professionele publiek verrassen door meer ruimte te bieden aan crossmediale en multimediale producties.”

Door samen te werken willen Uitgeverij Waanders en d’jonge Hond de uitgeverswereld en de consument verrassen met zowel traditionele als moderne uitgeefprodukten. Uitgeverij Waanders en d’jonge Hond vinden elkaar in de wens om een echte partner te worden voor musea en andere partners, zowel off- als online, en in het verbreden van en toegangelijk maken van kunstuitingen. De directie zal worden gevoerd door Roelant Hazewinkel, algemeen directeur van de organisatie. Steven Hond zal zich als creatief directeur bezig houden met het imago en fondsbeleid van beide uitgeverijen.

Nieuwsbericht bij Metropolis M: Fusie van twee kunstuitgevers

www.waanders.nl

www.dejongehond.nl