Fw: #3 richt zich op de centerfold

Tijdens Breda Photo is het magazine Fw: CENTERFOLD gepresenteerd bij KOP. In de expositie zal een selectie van beelden uit het magazine te zien zijn.

Het persbericht meldt:
Geïnspireerd door het thema van Breda Photo ‘Onwerkelijke Schoonheid’ speelt Fw: in op het begrip ‘mooi’. Voor dit project plaatste Fw: een advertentie in diverse landelijke kranten met daarin de oproep naar mooie mensen, zonder dit verder te specificeren. Anders dan een modellenbureau oordeelt Fw: niet over de mooiheid van de mensen die reageerden maar werden deze automatisch de modellen voor het magazine. De modellen zijn op verschillende manieren gefotografeerd, afhankelijk van de visie van de fotograaf.

Fw: is een collectief van jonge fotografen dat in september 2004 is opgestart, ontstaan vanuit de behoefte om elkaar ook na de academie St Joost te blijven stimuleren en inspireren. Het collectief biedt een maandelijkse ontmoetingsplaats voor discussie, reflectie en organisatie. Naast losse activiteiten willen zij, in de vorm van een mobiele tentoonstelling, als groep naar buiten treden. Zo is het idee ontstaan om middels een uitgave deze groep fotografen te introduceren aan het publiek.

Het magazine is een autonome uitgave dat dient als podium om het werk van de fotografen van het collectief te verspreiden. Het verschijnt 3 tot 4 keer per jaar in de vaste oplage van 200 stuks. Het eerste nummer, Fw: DAG EN DAUW, werd in maart 2005 gepresenteerd in boekhandel Fotografia, Amsterdam, door Ruud Visschedijk, directeur Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Werk uit de tweede uitgave, Fw: LIEFSTE, was te zien tijdens Fotofestival Naarden.
Doelstelling van het magazine is om naast verspreiding van werk, ook het werk zelf verder te ontwikkelen onder invloed van de wisselwerking die ontstaat tijdens het samenwerken en bespreken. Ieder nummer wordt samengesteld op inhoudelijke samenhang aan de hand van een thema, bepaald door de deelnemende fotografen en de ontwerper.
Fw: CENTERFOLD bevat werk van de aan het collectief deelnemende fotografen Olga Gorissen, Dieuwertje Komen, Linn de Kort, Karin Krijgsman, Ingeborg Moerkerken, Anouk Paulissen, Dani Smulders, Petra Stavast, Babette van Veen en Tom Waijers.

Ontwerp: Hans Gremmen
Redactie: Dieuwertje Komen, Hans Gremmen
Uitgever: Fw:
Prijs: 7 euro 50
Oplage: 200 exemplaren, genummerd
Verkooppunten: Amsterdam: Artbook, Fotografia
Rotterdam: Nederlands Fotomuseum, Donner, van Gennip
Breda: NBKS, Breda Photo e.a.

• Mer informatie: www.fw-magazine.nl

17 september t/m 23 oktober 2005
KOP, Kunstenaars Ontmoetings Plaats
Lokatie Speelhuislaan 151, Breda
Geopend di-zo van 10-17 uur
• www.stichtingkop.nl