Galerie Wouter van Leeuwen toont Robert Lebeck

Robert Lebeck (Berlijn, 1929) kreeg op zijn drieëntwintigste verjaardag van zijn vrouw een Retina 1A-Camera. Het was liefde op het eerste gezicht. Zonder enige vooropleiding begon hij te fotograferen. Al gauw werd hij geobsedeerd door de fotografie. In die tijd kon nog niet iedereen zich een televisietoestel veroorloven, waardoor er veel vraag was naar fotojournalistiek.
Robert Lebeck behoort tot de eerste garde van Duitse fotojournalisten. Met zijn reportages uit alle werelddelen geldt hij als één van de meest veelzijdige fotografen. Lebeck, die dit jaar vijfenzeventig is geworden, heeft de Duitse documentaire fotografie na de Tweede Wereldoorlog wezenlijk beïnvloed.
Galerie Wouter van Leeuwen toont tot en met 14 juli een aantal foto’s van Lebeck onder de titel Portraits: Elvis Presley als soldaat, Joseph Beuys, zittend op een bank, met een bijl in zijn hand en Alfred Hitchcock, gefotografeerd in een deuropening. Ook zijn er foto’s van Jayne Mansfield, Romy Schneider, Maria Callas, Jackie Kennedy, David Hockney en Andy Warhol.

Do t/m za 12-18 uur, eerste zondag van de maand 14-17 uur en op afspraak. Meer informatie: 06 – 52 03 15 40 of wend@planet.nl

• En over de fotograaf: www.lebeck.de.