Galerij met 300 baby-foto’s online

Maandag is de 300ste babyfoto toegevoegd aan de webtentoonstelling bij de tentoonstelling ‘BABY. De ideale mens verbeeld’, nog t/m 1 juni te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Er is een grote diversiteit, waardoor beeld wordt gegeven van verschillende tijden. Dit historische aspect zit ook expliciet in de tentoonstelling in het museum: ‘de baby’ is sinds het begin van de fotografie in de negentiende eeuw altijd een dankbaar foto-onderwerp geweest.

Dankzij deze webtentoonstelling kunnen foto’s van bezoekers een plekje krijgen in de fysieke en digitale omgeving van het museum, aldus een persbericht.

BABY. De ideale mens verbeeld 1840-heden is nog te bezoeken in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam t/m zondag 1 juni. Deze tentoonstelling plaatst de babyfotografie sinds het begin van de fotografie in een sociaal-historische context. Centraal thema is de idealisering van baby’s vanaf het begin van de fotografie tot nu. Aan bod komen foto’s van beroemde fotografen zoals Mario Testino en Annie Leibovitz, maar ook van amateurfotografen.

Zondag 1 juni om 14 uur gratis rondleiding (zoals iedere zondag) aanmelding op de dag zelf bij de museumbalie.

Bekijk de 300 baby-foto’s